Πρωτοκουβεντιάσαμε την ιδέα το 2010, όταν σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα καινούργιο, σύγχρονο οινοποιείο, μαζί, εδώ στους Λειψούς, κυρίως γιατί θέλαμε να ζωντανέψουμε και να προβάλλουμε το παραδοσιακό γλυκό κρασί του νησιού μας, από την ποικιλία «Φωκιανό, και να παράγουμε νέα, ποιοτικά κρασιά από ποικιλίες σταφυλιού που ταιριάζουν ιδανικά στα εδάφη και στο κλίμα του νησιού μας. 

Και οι δύο, είμαστε ντόπιοι οινοπαραγωγοί και είχε νόημα λοιπόν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας κι έτσι, μετά από αρκετά χρόνια, γεννήθηκε η Οινοποιητική Λειψών. Το 2013, για πρώτη φορά, προχωρήσουμε στην κοινή παραγωγή του κρασιού μας.

Ονομάσαμε το γλυκό μας κρασί «Αποσπερίτη»: η συνδυασμένη εμπειρία μας, οι νέες τεχνικές παραγωγής προσαρμοσμένες  στην παράδοση και η προσοχή στη λεπτομέρεια, οδηγούν σε ένα μοναδικό, εξαιρετικο, βραβευμένο κρασί.

Σήμερα παράγουμε και άλλα δύο κρασια από Φωκιανό που δείχνουν την ποικιλομορφία αυτής της σπάνιας ποικιλίας:  ένα εξαιρετικό ξηρό ροζέ και ένα συναρπαστικό Blanc de Noirs (λευκό από ερυθρά σταφύλια).

Παράγουμε επίσης ποιοτικά κρασιά από τις ελληνικές ποικιλίες Ασύρτικο, Αθηρί, Μανδηλαριά και το κοσμοπολίτικο Syrah - τα οποία καλλιεργούνται στους αμπελώνες μας εδώ στους Λειψούς.

Ελπίζουμε να σας δοθεί η ευκαιρία να απολαύσετε τα κρασιά μας και να σας καλοδεχτούμε στην Οινοποιητική Λειψών. 

Σας περιμένουμε!

Μανώλης Βαβουλάς και Νίκος Γρύλλης